Gezondheid foto 2 definitef
Audrey
Audrey Donate
13.06.2019

Fuck de weegschaal.

Wees jezelf

Van mij mag je je weegschaal het raam uit kieperen. Waarom? Omdat zo'n getal meestal niets zegt. Maar wel je dag helemaal kan maken of verpesten. Zoveel mensen, vooral vrouwen, staan iedere dag (of wel meerdere keren) op de weegschaal. En raken in de stress als er ook maar iets bij komt. Of in sommige gevallen, af gaat.

Het getal zegt niet zoveel omdat je de ene dag bijvoorbeeld meer vocht vasthoudt dan de andere dag of wat minder naar het toilet bent geweest. Maar stel dat je helemaal op de healthy tour bent. Je eet gezond en sport netjes drie keer per week. Dan kan het toch zo zijn dat je op de weegschaal niet eens zoveel afvalt. Als je namelijk aan krachttraining doet, kweek je spieren en die wegen nu eenmaal meer dan vet. En twee mensen van de dezelfde lengte en ongeveer hetzelfde postuur kunnen ook een ander gewicht hebben.

Wat veel belangrijker is, is dat je je fijn voelt met en in je lijf. Dat je in de spiegel kijkt en denkt, wow ik mag er zijn. Dat je je fit voelt en 's ochtends vol energie wakker wordt. Dat je zelfverzekerd door het leven gaat. Met je hoofd omhoog op straat loopt. Maar hoe weet je dan of je op de goede weg ben? Nou stel dat je wilt afvallen, dan merk je dat aan je kleding, of dat je je riem een gaatje strakker moet zetten. En je ziet het natuurlijk in de spiegel.

Maar nogmaals, het gaat erom dat je je goed voelt. Dat je kiest voor gezondheid; gezond eten, op tijd naar bed, ontspanning, maar ook beweging. Jezelf het beste gunt. En als jij het helemaal prima vind om op de weegschaal te staan, is dat natuurlijk goed. Maar laat het asjeblieft geen kapstok zijn voor je geluk. Laat het daar niet van afhangen. Als jij goed voor jezelf zorgt, zal je vanzelf het gewicht hebben wat bij jou past.  

Audrey
Audrey Donate

Laatste blogs

Blog 3 foto katarina

Leef jij je leven of leeft het leven jou?

Gepost op: 21.10.2019 | Door: Katarina Barnak
Blog 3 carriere

Werken is iets dat je kunt doen om geld te verdienen

Gepost op: 11.10.2019 | Door: Katarina Barnak
date foto

Het date alfabet

Gepost op: 27.09.2019 | Door: Delano Cronie