creative-business-people-working-on-business-PBZ9Q9J
Bwerani
Bwerani Alvares
20.07.2020

Professionele of persoonlijke ontwikkeling - Welke keuze maak je als HR Professional?

Je ziet en hoort het steeds; hoge burn-out cijfers, hoog ziekteverzuim en veel stress onder de beroepsbevolking. Maar hoe ga je hier als HR-professional of manager mee om? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers en team goed blijft functioneren.  Sterker nog, hoe zorg je dat jouw team zich optimaal voelt en nog beter presteert dan de concurrentie zonder dat dit ten koste gaat van het team?

Uit onderzoek blijkt dat 42% van de verzuimdagen werk gerelateerd is. Uit recent onderzoek van Careerwise onder 3.300 millennials is gebleken dat de hoeveelheid werkenergie voor een groot gedeelte bepaald wordt door de mate van stress, voldoening en betrokkenheid. Een van de conclusies was dat het merendeel (64%) aangeeft dat persoonlijke ontwikkeling het belangrijkst is. Professionele ontwikkeling vindt (maar) 24% van de ondervraagden belangrijk.

Maar hoe zit het nu precies met persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer? Hoe belangrijk is het en hoe wordt dit vorm gegeven? Door middel van een peiling onder HR Managers op LinkedIn heb ik gekeken hoe HR-professionals en managers met dit vraagstuk omgaan.

Cijfers over persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer.

Afbeelding2Het merendeel (54%) vindt persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer heel belangrijk. De grootste drijfveren om persoonlijke ontwikkeling aan te bieden is het behouden van medewerkers (92%) en productievere medewerkers (62%). Naast de voorgestelde antwoorden werd er nog additioneel aangegeven dat persoonlijke ontwikkeling helpt bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen, groei en ontwikkeling van het bedrijf, algehele bedrijfsontwikkeling, kennis up to date houden en het is verplicht om een bepaalde certificering te behouden.

 

Interessant om te zien dat 85% aangeeft dat er in de huidige situatie al af en toe tot regelmatig  trainingen/workshops worden gegeven. Daarnaast geeft 62% aan dat er al een mogelijkheid tot individuele coaching bestaat (grafiek 3). Toch blijkt uit de antwoorden en gesprekken dat er meer en meer behoefte aan is trainingen en workshops (46%),
E-learning programma’s ter beschikking stellen (38%) en de mogelijkheid tot individuele coaching (31%).

Afbeelding4

 

Met de vraag welke onderwerpen relevant zijn voor persoonlijke ontwikkeling komt communicatie (77%), time management (46%) en doelen behalen (38%) terug in de top 3 waarbij loopbaan begeleiding een sterk vierde onderwerp is met 31%.

 

Afbeelding5

 

Ook verleggen organisaties hun prioriteiten. Voorheen sprak je een coach of bedrijfsarts als er iets mis was met je (mentale) gezondheid. Nu wordt het door bedrijven steeds vaker preventief ingezet, kunnen medewerkers kiezen uit een menu van persoonlijke ontwikkeling of coaching en worden workshops ingezet om teambuilding of de communicatie te verbeteren. In meer dan de helft van de gevallen (46%) betaalt de organisatie de kosten voor coaching, trainingen en workshops. Een trend die de laatste jaren groeiende is. 
 

Wat doet jouw organisatie?

Hoe doe jij het als HR Professional? Hoe zorg jij voor goede begeleiding, coaching, teambuilding en of het op de juiste manier aansturen van medewerkers of managers? Persoonlijke ontwikkeling en jouw medewerkers en managers weerbaar maken tegen stress, groeien in communictaie en assertiviteit en het alleen of gezamelijk behalen van doelen  en dit op leuke en effienciente wijze doen wordt steeds belangrijker.
 

Workfulness.

Bij Motivated Minds werken er dagelijks talentvolle en passievolle coaches en mensen om personen, professionals en organisaties te begeleiden in hun zoektocht naar persoonlijke groei of zakelijk succes. Door middel van verschillende ontwikkeltrajecten, die persoons- en doelgericht wordt ingezet, ondersteunen wij mensen, organisaties en afdelingen in het realiseren van hun volledige potentie.

Benieuwd hoe wij organisaties bijstaan in het implementeren van coaching (tools) en persoonlijke ontwikkeling?
Bekijk dan eens ons Workfulness programma.

 

Bwerani
Bwerani Alvares
Founder van Motivated Minds

Laatste blogs

Gezondheid foto 2 definitef

Fuck de weegschaal!

Gepost op: 10.05.2021 | Door: Audrey Donate
young-couple-being-in-a-conflict-in-the-park-72BEMF9

Liefdesverdriet in januari?
Je bent niet alleen.

Gepost op: 25.01.2020 | Door: Anna Perret