Blog 3 carriere
Katarina portret 3
Katarina
Barnak
11.10.2019

Werk jij voor geld, je plezier of beide?

"Werken is iets dat je doet om geld te verdienen. Als je het naar je zin hebt, dan is dat mooi meegenomen". Komt dit je bekend voor? 

In mijn geval is het namelijk wel jaren zo geweest. Een paar jaar geleden had ik een prachtige baan, met een geweldig salaris en fantastische secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor de buitenwereld was ik succesvol want ik had alles wat mijn hart begeerde. Ik had het goed voor elkaar want ik had een mooie carrière, een mooi huis, een auto en ging minimaal 3 keer paar keer per jaar op vakantie.  
 

Diep van binnen wist ik dat ik iets anders wilde, 
maar ik kon niet zo goed vertellen wat dat was.
 

Alles leek perfect te zijn, maar van binnen voelde ik mij leeg. Ik ging naar mijn werk met een knoop in mijn maag. Ik miste iets maar kon niet precies vertellen wat het was.
Ik werd steeds vermoeider en prikkelbaarder. Ik kon niet meer genieten van de dingen waar ik ooit energie van kreeg.

Het werd steeds moeilijker om mezelf te motiveren en vol te houden. Diep van binnen wist ik dat ik iets anders wilde, maar ik kon niet zo goed vertellen wat dat was. Ik was dagenlang op zoek naar de ideale vacature die nooit voorbijkwam. Iedere keer raakte ik teleurgesteld in mezelf, omdat ik niet wist wat ik wilde.
Ik deed mijn laptop weer dicht en zei tegen mezelf dat het morgen goed zal komen. Het is een fase, ik moet sterk zijn en er komt vast wel een oplossing voor mijn situatie. Het probleem was alleen, dat die oplossing maar op zich bleef wachten.

Uiteindelijk ging het licht uit en ik zakte letterlijk door mijn knieën en kon de motivatie en de drive niet meer vinden om naar mijn werk te gaan. Het was alsof ik alle controle die ik over mijn leven had verloor.
Het steeds kleiner wordende vuurtje in mij ging als een nachtkaars uit en ik kwam in een burn-out terecht. Ik zag letterlijk de zon verdwijnen achter donkere wolken. Alles waar ik zo hard voor gewerkt had ging verloren en was niets meer waard. 
 

Ik kwam erachter dat ik altijd maar met 
maatschappelijke ontwikkelingen en doelen bezig ben geweest
 

Op dat soort momenten dacht ik niet meer terug aan de dingen die ik kon doen met het geld wat ik verdiende, het enige waar ik naar verlangde was om mezelf weer terug te vinden.

Tijdens mijn burn-out ben ik in aanraking gekomen met coaching. Ik heb hierin echt de kracht ontdekt van persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter dat ik altijd maar met maatschappelijke ontwikkelingen en doelen bezig ben geweest. Ik was mij helemaal niet bewust van mijn persoonlijke ontwikkeling en de kracht hiervan. Dit inzicht heeft mij doen inzien dat het werk wat ik deed totaal niet bij mij paste.
De plek waar ik werkte en mijn geld verdiende was niet de plek en waar ik mijn talent en passie kon uitvoeren. De waarden die ik had kwamen niet overeen met het bedrijf waar ik werkte.

Als ik er achteraf op terug kijk is het dus niet zo gek dat die vreugdevlam in mij steeds kleiner werd en uiteindelijk als een kaars uitging. De sleutel in de coachingsessies voor mij was het ontdekken van:
Wie ben ik? Waar ben ik heel goed in?  En wat kan ik?  

Heldere antwoorden op deze vragen hebben mij het werkgeluk weer teruggegeven. Ik doe nu namelijk iets wat bij mij past en waar ik mijn talenten in kwijt kan op mijn manier. De vreugdevlam in mij heb ik nog nooit zo zien dansen en genieten. 

Wil jij er ook achter komen waar jouw vreugdevlam van gaat dansen? Wil jij ook net als ik iets gaan doen wat bij je past en waar je meer plezier van krijgt? Stop dan met uitstellen en hopen! 
Neem vandaag die stap die jou dichterbij jouw geluk brengt.

Ik ben ervan overtuigd dat ook jij unieke talenten en kwaliteiten hebt waarmee jij het verschil kunt maken. Stop met je eindeloze zoektocht naar de perfecte baan en begin met het uitzoeken wat echt bij jou past!  

Katarina portret 3
Katarina
Barnak

Laatste blogs

Gezondheid foto 2 definitef

Fuck de weegschaal!

Gepost op: 10.05.2021 | Door: Audrey Donate
creative-business-people-working-on-business-PBZ9Q9J

Professionele of persoonlijke ontwikkeling - Welke keuze maak je als HR Professional?

Gepost op: 20.07.2020 | Door: Bwerani Alvares
young-couple-being-in-a-conflict-in-the-park-72BEMF9

Liefdesverdriet in januari?
Je bent niet alleen.

Gepost op: 25.01.2020 | Door: Anna Perret